Veletržní příloha deníku Hospodářské noviny

Detail pořadatele

Galerie Kvalitář

Senovážné náměstí 17
110 00 Praha 1
Tel:
E-mail: [email protected]
Web: www.kvalitar.cz

Akce:

Proběhlé akce

GLASS BROTHERS: PO-SEDLO-ST

25.5. - 21.9.2018

czePraha - Kvalitář Výstava bratrů Filipa a Lukáše Houdkových je majoritně zaměřena na téma zkoumání specifického tvarosloví jízdních kol a jejich fragmentů. Cílem expozice je ukázat kreativní možnosti sklářů a designérů, kteří jsou schopni díky svým technologickým znalostem posunovat možnosti výroby mnohem dále, než nabízí oblast volného umění.

MICHAL ŠKODA / TICHO MÍST

18.5. - 31.7.2018

czePraha - Galerie Kvalitář Nový soubor kreseb tužkou Michala Škody, ve kterém se autor zabývá vztahem člověka k prostoru i ke konkrétnímu místu. Kresby budou prezentovány spolu s výběrem z jeho autorských knih, z posledních tří let, odhalujících princip uvažování uplatněný ve vystavených dílech.

ACHERON

9.6. - 2.8.2017

czePraha - galerie Kvalitář Funerální design zažívá období znovuzrození. Galerie Kvalitář proto oslovila mladé české designéry, jejichž přístup je různorodý, stejně tak jako materiály, které používají, a tvary, které navrhují. Spolu s nimi pak připravila výstavu Acheron - výstavu pohřebních schránek.

PENMANSHIP

16.12.2016 - 17.2.2017

czePraha - galerie Kvalitář Název výstavy „Penmanship“ se do češtiny překládá jako kaligrafie, umění krasopisu. Význam tohoto slova je však obecnější, opírá se o rukopis jako o vyjádření určité osobnosti a odlišnosti. Typografie a užívání ručně psaného písma je nejmarkantnějším prvkem výstavy malířů Absolona a Poniatowského.