Veletržní příloha deníku Hospodářské noviny

Detail pořadatele

Galerie Rudolfinum

Alšovo nábřeží 12
110 12 Praha
Tel: 227 059 205
E-mail: [email protected]
Web: www.galerierudolfinum.cz

Akce:

Proběhlé akce

COMPASSION FATIGUE IS OVER

21.1. - 18.4.2021

czePraha - Galerie Rudolfinum + online Candice Breitz, Anna Daučíková, Haris Epaminonda, Naeem Mohaiemen, Jeremy Shaw, Hito Steyerl, Aleksandra Vajd & Anetta Mona Chisa. Série narativních videí a filmů, po boku architektonických intervencí, směřuje svoji pozornost k množině klíčových témat naší současnosti.

UNPLUGGED

13.8. - 29.11.2020

czePraha - Galerie Rudolfinum Mezinárodní skupinová výstava s názvem Unplugged, jejíž název vychází z hudební terminologie vystoupení na akustické nástroje. Umělci jsou osloveni o připravení nového projektu s minimální spotřebou fosilních paliv na produkci a transport. Zajímá nás motiv vystoupení z komfortní zóny, redukce prostředků, při zachování profesionality institucionální reprezentace. Chceme poukázat na kvality, které přehlížíme díky snadnosti používání strojové a automatizované výroby. Součástí je akcent na denní osvětlení a fyzický prožitek při setkání s uměním.

MICHAËL BORREMANS. THE DUCK

22.1. - 26.7.2020

czePraha - Galerie Rudolfinum Výstava belgického malíře, jehož dílo je charakteristické svým znepokojivě silným psychologickým momentem. Přestože se jeho obrazové náměty často pojí s latentně přítomným násilím, vynikají neobyčejnou krásou svého provedení

DANIEL PITÍN: PAPÍROVÁ VĚŽ

26.9. - 29.12.2019

czePraha - Galerie Rudolfinum Výstava zahrne průřez malířskou tvorbou Daniela Pitína (1977) s důrazem na novější práce, stejně jako několik filmů, které akcentují některé aspekty jeho malířské tvorby a zároveň tvoří průhled do jeho inspiračních zdrojů.

A COOL BREEZE

25.4. - 11.8.2019

czePraha - Galerie Rudolfinum Výstava odkrývá nové možnosti prostorového zobrazování figury v současném umění v souboru děl několika mezinárodních umělců. Hlavním tématem výstavy A Cool Breeze je nové pojetí klasického sochařského námětu figury, který je stále častěji zpracováván neobvyklým postupem a za použití netradičních materiálů. Vystavující umělci: Ron Mueck, Athar Jaber, Yinka Shonibare, Stella Hamberg, Paloma Varga Weisz, Stephan Balkenhol, Isa Genzken, Melik Ohanian, Krištof Kintera, Roger Hiorns, Georg Herold, Christian Holstad, Anthony Gormley, Michael Elmgreen, Ingar Dragset, Frank Benson, Thomas Houseago, Thomas Schütte

ARTHUR JAFA

17.1. - 31.3.2019

czePraha - Galerie Rudolfinum Americký umělec Arthur Jafa ve svém filmovém díle zpřítomňuje obraz afroamerické identity a kultury prostřednictvím rozsáhlého spektra současných snímků a nalezených záběrů. Směs segmentů známých ikon a historických událostí černošské kultury a anonymních těl v různých emocionálně vyhrocených stavech nadšení a zoufalství přináší syntetizující pohled na americkou historii života černošské komunity.

28. ŘÍJNA

28.9.2018 - 31.12.2019

czePraha - Galerie Rudolfinum Výstava „28. říjen“ nabízí návštěvníkům jedinečnou příležitost prohlédnout si někdejší spolkové místnosti Českého pánského klubu, které od léta 1918 využíval se souhlasem zastupitelů města Prahy Národní výbor československý a kde jeho zástupci Antonín Švehla, Alois Rašín, František Soukup, Jiří Stříbrný a Vavro Šrobár, později označovaní jako „muži 28. října“, podepsali v pondělí 28. října 1918 v podvečer zákon o vzniku samostatného československého státu a přijali souhlas velení 8. armádního sboru rakouské armády s kapitulací.

PET PÍSAŘÍK SPACE MAKER

6.9. - 25.11.2018

czePraha - Galerie Rudolfinum Písaříkovy malby a trojrozměrné objekty mají svůj počátek v rozbití zdánlivého celkového obrazu světa, který nás obklopuje. Písařík jako bytostný eklektik iniciuje proud neustálých materiálových, tvarových i ideových proměn, který vychází z postmoderního uvažování přelomu osmdesátých a devadesátých let.

FREE SUMMER EVENTS

1.7. - 31.8.2018

czePraha - Galerie Rudolfinum Performance například Jiřího Kovandy či Dominika Gajarského, experimentální divadlo umělců a herců Pexeso na téma „Láska“ a řada programů, včetně nedělních dílen a Dětského dne v Artparku.

DOMESTIC ARENAS

19.1. - 18.3.2018

czePraha - Galerie Rudolfinum John Akomfrah, Shimon Attie, Jeremy Deller & Cecilia Bengolea, Stan Douglas, Omer Fast, Kahlil Joseph. Syntéza videoartu, angažovaného dokumentu a hudebních klipů amerických a evropských tvůrců, která citlivě reaguje na autentické sociální a demografické problémy převážně americké společnosti.

KRIŠTOF KINTERA - NERVOUS TREES

7.9. - 27.12.2017

czePraha - Galerie Rudolfinum Krištof Kintera patří k nejznámějším současným českým umělcům pracujícím v různých médiích. Moment pohybu, interakce a sociálně kritický přesah je odrazem propojování výtvarného umění, performance a divadelní scénografie. Výstava je v pořadí 100. výstavou uspořádanou Galerií Rudolfinum od jejího založení v roce 1994.

FREE SUMMER EVENTS

1.7. - 3.9.2017

czePraha - dvorana Rudolfina a další místa 65 dní trvající letní program Galerie Rudolfinum nabízí vizuální, hudební či divadelní představení, performance, diskuze, prezentace zahraničních hostů nebo večerní DJ sety. Akce se budou odehrávat na prostranství před vstupem do galerie, ve dvoraně Rudolfina nebo v přilehlém parčíku. Po celé léto poběží také tradiční Nedělní dílny pro děti v Artparku a filmová představení v Kině Rudolfinum.

EBERHARD HAVEKOST - LOGIK

6.4. - 2.7.2017

czePraha - Galerie Rudolfinum Výstava německého malíře Eberharda Havekosta, jednoho z čelních představitelů nové generace malířů, kteří ve své tvorbě užívají digitální vizuální jazyk.

FLAESH

1.10.2015 - 3.1.2016

czePraha - Galerie Rudolfinum Výstava roku.


Zpět